07-10-14

De drank was baas over mij geworden

In Dag Allemaal spreekt Raf Walschaerts (48) van Kommil Foo openhartig over het gevoel van bevrijding dat hij ervaart sinds hij van zijn drankverslaving is verlost. "Ik dacht lange tijd dat alcohol juist goed voor me was", stelt hij.

"Ik raak nu al zes jaar geen druppel meer aan. Ik ben zelf aan de noodrem gaan hangen. Als ik dat niet had gedaan, dan was ik waarschijnlijk in de goot beland".

Stijf van de adrenaline

"Het begon eigenlijk heel onschuldig, zoals bij iedere drankverslaafde, veronderstel ik. Als je van het podium komt en stijf staat van de adrenaline, dan lust je wel een glas. Ik ging ook graag op café. In feite had ik altijd wel een excuus om te drinken. En ja, het werd erger. Ik wilde wel minderen, maar dat lukte niet".

"Het schuldgevoel kwam 's ochtends. Omdat ik wéér met een kater zat. Ik wist maar al tegoed dat ik mijn gedrag moest veranderen, en gauw. Maar de drank was baas over mij geworden. Ik had de wilskracht niet om te zeggen: 'En nu stop ik met de drank!'".

Het was een passage in een boek die Walschaerts overtuigde de drank te laten. "In een boek botste ik op een passage over overmatig drankgebruik. Dat was enorm ontnuchterend, omdat het zo herkenbaar was voor mij. Ik was er zo van aangedaan dat ik het glas wijn in m'n had direct opzij heb gezet. Op dat ene moment nam ik het besluit: 'Gedaan met alcohol!'".

Lees er alles over in Dag Allemaal.

 

Bron: www.hln.be

Gepost door Catherine K | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.