30-03-14

Ontstemd!

Raf Walschaerts en Michael Van Peel

woensdag 21/05/2014 om 20:30 in Westrand

Vier dagen voor de moeder aller verkiezingen becommentariëren Walschaerts en Van Peel op hun eigen wijze ons politiek bestel. In een ruwe mix van comedy, livemuziek en pijnlijke ontboezemingen. Eenmalig en niet te missen. Het zijn niet elk jaar verkiezingen. Alhoewel.

Twee iconen uit de comedy slaan de handen in elkaar in een unieke show. Beide heren kijken (ontstemd) naar het land en ventileren op geheel eigen wijze hun al dan niet ter zake doende mening. Met pure stand-up, noten en snaren. Want wat niet gefluisterd of geschreeuwd kan worden, wordt soms beter gezongen.

Michael Van Peel won zowel Humorologie als de Nederlandse Culture Comedy Award en bespeelde zowat alle podia der lage landen. Sinds 2011 wordt zijn eindejaarsconference integraal uitgezonden op Radio 1 en Canvas. In Westrand deelt hij het podium met de harige helft van Kommil Foo. Raf Walschaerts moeten we niet meer voorstellen. Onlangs schreef hij in een column: ‘Ik heb niks met een emotioneel geladen Vlaams-nationalisme. Ik heb evenmin iets met een utopisch we-zijn-toch-allemaal-broeders Belgicisme. Ik voel me politiek dakloos. Ik strompel door het niemandsland tussen de loopgraven van het Grote Gelijk’.

2 Mn, 34-48, zndr brl, grznd hr, vlslnk, vst wrk bij KmlFoo/MVP zkn partij om over 1 maand eventueel op te stemmen. Indien niet serieus, gelieve u te onthouden.

ontstemd_zonderkader.png

Gepost door Catherine K | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-03-14

Artiest Geboekt met Mich

zo 30.03.2014 10:00 Bibliotheek De Wolfsput

Artiesten op doortocht langsheen de cultuur- en gemeenschapscentra houden even halt in de bibliotheken voor een goed gesprek. In bib De Wolfsput in Dilbeek bespreekt gastheer en interviewer Huug Geervliet met Mich Walschaerts de boeken die zijn leven hebben gekleurd.

Reservatie wordt sterk aanbevolen en kan online of via de ticketbalie van Westrand.

 

Artiest Geboekt is een samenwerking tussen de cultuur- en gemeenschapscentra en de bibliotheken uit de cultuurregio Pajottenland & Zennevallei, met de steun van Vlabra’Ccent vzw.

artiest_geboektt.png

Gepost door Catherine K | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-14

@ De Eerst Show (Libelle TV)

In De Eerste Show ontvangt Ilse Van Hoecke deze week (maandag 24 maart t.e.m. vrijdag 28 maart) weer boeiende praatgasten, bekende en minder bekende Vlamingen, in een fris decor. Een informatief gesprek aan tafel of een emotionele babbel op de canapé...we krijgen het allemaal in De Eerste Show.

Heb jij al gehoord van acrylamide? Wel, dat heeft alles te maken met frieten. Daarover vertelt Jan Moers van Testaankoop meer op maandag. We nemen een kijkje op een kinderboerderij en Lisa Gabriëls die neemt ons dan weer mee naar de film August. En tot slot komt kok Wim Ballieu langs. Speciaal voor Libelle tv trekt hij wekelijks naar de markt op zoek naar lekkernijen. Het resultaat is een nieuw programma: Van alle Markten Thuis, vanaf vandaag op Libelle.

Wat als je puberdochter helemaal weg is van haar idool? Hoe pak je dat aan? Pedagoog Pedro De Bruyckere geeft tips over hoe je daar als ouder het best op reageert. Palmira Proietti vertelt ons meer over haarkleuren. En Kenny Van Quickelberge wordt binnenkort papa. Heuglijk nieuws! Maar ook wel heel bijzonder, want Kenny is drager van het HIV virus. En tot slot heeft Ilse een afspraak met niemand minder dan Herman Van Veen. Ze maakte er een fijne theateravond van. Dat zie je op dinsdag in De Eerste Show.

Op woensdag vertelt psycho-analiste Danny Verstraeten over vriendschap. Wie houdt van zelf dingen maken kan veel opsteken in de reportage van La Maison Victor. Het is Jeugboekenweek, daarom een reportage over illustrator Tom Schamp. En we krijgen ook het aangrijpende verhaal van de zussen Sylvie en Sandra Vandendriessche die hun vader verloren bij een verkeersongeval.

Met huisarts Ine Van Leeuw hebben we elke donderdag afspraak en vandaag heeft ze extra aandacht voor ons hart. Groenspecialist Angelo Dorny gaat weer bij Sonja langs en zorgt daar voor een vierkante meter moestuin. Journaliste Lieve Van Bastelaere heeft een kindje geadopteerd uit Ethiopië en ze vertelt over de emotionele zoektocht naar zijn biologische moeder. En we sluiten de week af met tromgeroffel: Mich en Raf Walschaerts van Kommil Foo vertellen met veel liefde over hun theatershow Breken.

Op vrijdag is er een compilatie-aflevering waarin Libelle hoofdredacteur Mie Van der Auwera vertelt over de fragmenten die haar het meest zijn bijgebleven uit de afgelopen week.

 

 

>De Eerste Show wordt uitgezonden van maandag tem vrijdag om 8u30, om 13u45, om 17u en om 22u30 op Libelle tv (kanaal 18 bij Telenet)<

Bron: Libelle TV

Gepost door Catherine K | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |