27-01-14

Maaike Cafmeyer en Kommil Foo zingen voor mensen met autisme

MAANDAG 27 JANUARI 2014, 08U00

Door Magali Degrande

GENT - Zondagochtend werd het nieuwe sociale project ‘En pASSant’ officieel voorgesteld, een centrum in Ledeberg voor volwassenen met ASS (een autismespectrumstoornis), Dezelfde avond nog kropen onder andere de broers Walschaerts van Kommil Foo, Mathias Sercu en Maaike Cafmeyer samen op het podium in de Gentbrugse Buso-school Sint-Gregorius om het project financieel te steunen met een benefietconcert.

Met het ingezamelde geld willen het ortho-agogische centrum De Beweging en Sint-Gregorius mensen met ASS vooral ondersteunen in de zoektocht naar werk. Marnix Polfliet, agogisch directeur van het OC De Beweging, verwoordde het zo: ,Naast het aanbieden van begeleiding wil ‘En pASSant’ ook, en misschien vooral, een ontmoetingsplek zijn, waar iedereen zonder verdere verplichtingen gewoon kan binnenspringen om een koffie te komen drinken.'

Het benefietconcert was in ieder geval een succes. De zaal zat vol en ook op het podium heerste een gemoedelijk sfeertje. Omdat Raf Walschaerts zijn broer Mich had meegebracht, koos Sercu (op ukelele) ervoor om ook de zijne te vragen, net als zijn vrouw en een goede vriend, en ook Maaike Cafmeyer trad aan aan de zijde van haar wederhelft, de cellist Frans Grapperhaus.

Alle aanwezigen kregen trouwens in primeur het liefdesliedje te horen dat Grapperhaus speciaal voor Cafmeyer geschreven heeft. ‘Ik en gie,‘tis toch allemaal zo moeilijk niet?' : eenvoudig, maar liefdevol in een charmant, gezongen West-Vlaams.

Ook Kommil Foo was in topvorm en kreeg bijvoorbeeld met het nummer ‘Worsten’ zelfs Grapperhaus aan het dansen. De broers kregen onder andere ook nog gezelschap van schooldirecteur Polfliet (op doedelzak en fluit) en van iemand met ASS- die een mooie Phil Collins-cover wist neer te zetten.

benefietconcert_voor_autisme-19.jpg.h600.jpg

 

benefietconcert_voor_autisme-21.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-22.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-25.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-26.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-27.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-28.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-32.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-33.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-34.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-38.jpg.h600.jpg

benefietconcert_voor_autisme-40.jpg.h600.jpg

Bron: Het Nieuwsblad

Gepost door Catherine K | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.