01-12-10

Carte blanche voor Kommil Foo (2008)

Carte blanche voor Kommil Foo in Vol Pension: Van liefdesliedjes tot vunzige praat”

De gebroeders Walschaerts zijn met hun cabaretshows in Vlaanderen meer dan een vaste waarde geworden. Nu krijgen ze van het Leuvense cultuurcentrum 30CC vrij spel om zelf een week lang de affiche in te vullen. Mich, de jongere broer, legt uit wat er op til staat

Veto: Hoe komen jullie hierbij, en wat zijn de plannen?

Mich Walschaerts: «Het was 30CC dat ons contacteerde of we geen zin hadden om zelf eens een week curator te spelen. Dat leek ons tof, en we hebben dan naar onze lievelingsartiesten gekeken. Het resultaat van onze zoektocht is dat we nu een erg divers aanbod hebben samengebracht. Er is zowel plaats voor jazz en rock, als cabaret en kleinkunst.»

«Een van de specialere shows komt er door samen te werken met Boudewijn de Groot. Van hem en van ons zijn telkens zeven nummers bewerkt door een klassiek tango-orkest. Het resultaat lijkt ons erg veelbelovend, en we zijn dan ook uitermate benieuwd naar de reactie van het publiek — onze verwachtingen zijn hooggespannen.»

buste

Veto: Welke shows moet een student zeker gezien hebben?

Walschaerts: «Een eerste artieste die ik ten zeerste kan aanbevelen is Katinka Polderman, een vrij jonge Nederlands cabaretière met erg veel talent. Ze weet zowel mooie liefdesliedjes als erg vettige en vunzige creaties te brengen, gelukkig met erg veel intelligentie en gevoeligheid. Al durft ze zeker ook haar bek opentrekken. Zeker tegen poppetjes à là Aguilera.»

Veto: Kregen jullie vanuit 30CC bepaalde beperkingen opgelegd?

Walschaerts: «Eigenlijk mochten we alles zelf kiezen. Dat uit zich in enkele erg speciale projecten. Zo is er de samenwerking met M. (Leuvens stadsmuseum dat al enkele jaren verbouwd wordt, red.) Hiervoor hebben we een zestal verhaaltjes ingesproken die in bustes verwerkt zitten. In de Sint-Pieterskerk komen die bustes in witte boxen tot leven. Je kruipt alleen in zo’n witte box, en met de hoofdtelefoon kan je luisteren naar wat de figuren te vertellen hebben.»

Veto: De schouwburg trekt traditioneel niet enorm veel studenten aan. Hoe gaan jullie ze verleiden?

Walschaerts:«Naast Polderman en Boudewijn De Groot denk ik bijvoorbeeld ook aan iemand als Helder. Deze jonge Gentse singer-songwriter trad al heel vaak op in bijvoorbeeld het clubcircuit. Echt heel straf wat hij doet. Daarnaast denk ik nog aan Maarten Van Roosendaal, een collega die liedjes zingt aan de piano. Je kan hem het best vergelijken met iemand als Brel. Dat klinkt misschien wat hoogdravend, maar het is een zeer toffe pee.»

tafelconcert

Veto: Doen jullie met zijn tweeën apart ook nog wat?

Walschaerts: «(lacht) Er is ons uitverkocht concert, maar de echte fans kunnen als ze snel zijn nog een plekje bemachtigen bij onze tafelconcerten. Hierop kunnen telkens een dertigtal mensen genieten van een culinaire topmaaltijd, terwijl wij op de achtergrond akoestisch eigen nummers brengen. We zitten net niet op uw schoot, vraag dus zeker uw favoriete liedje aan!»

 

Heel de week brengt Kommil Foo een divers aanbod aan voorstellingen. De volledige agenda en meer uitleg kan u vinden op www.30cc.be

 

Gegevens

Geschreven door Christoph Meeussen & An Moerenhout

Categorie: Veto 3418

Gepubliceerd: 16 maart 2008

 

 

Gepost door Catherine K | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.